O čemu se radi u najpopularnijem američkom rijaliti formatu?

The Bachelor je američka rijaliti emisija koja je debitovala 25. marta 2002. na ABC kanalu.

Serija se vrti oko jednog neženje od kojeg se očekuje da do kraja sezone odabere ženu. Tokom sezone neženja izbacuje kandidate svake nedelje i na kraju sezona kulminira brakom sa konačnim izborom. Učesnici putuju na romantične i egzotične lokacije.

U svakoj epizodi Bachelor, neženja stupa u interakciju sa ženama i daruje ružu svakoj ženi za koju želi da ostane u emisiji. One koje ne prime ružu, eliminišu se. Eliminacije se zasnivaju na ličnim osećanjima neženje prema svakoj takmičarki, vodeći se pre svega utiskom koji je svaka žena ostavila tokom upoznavanja ili drugih događaja u nedelji.

Postoji nekoliko faza takmičenja. Sastanak jedan na jedan, u kojem neženja i jedna žena odlaze na dejt. Na kraju dejta, neženja mora da odluči da li će ženi pokloniti ružu. Ako žena ne dobije ružu, ona se odmah eliminiše. Dejt dva na jedan, u kojem neženja i dve žene odlaze na romantični sastanak. Na kraju dejta, neženja mora odlučiti koja žena dobija ružu. Žena koja ne dobije ružu eliminiše se odmah.

Neženja potom posećuje rodna mesta i porodice svake od četiri preostale žene. Na ceremoniji ruže jedna žena se eliminiše, a tri ostaju. Neženja i tri preostale žene putuju na egzotično mesto i tamo se odvijaju i pojedinačni sastanci. Na kraju svakog dejta, neženja nudi ženi ključeve fantastičnog apartmana koji omogućava paru da provedu noć zajedno bez prisutnih kamera. Na ceremoniji ruže eliminiše se jedna žena, a ostaju dve. U epizodi Žene pričaju sve, žene koje su eliminisane iz emisije učestvuju u emisiji, u kojoj razgovaraju o svojim mislima i iskustvima. Dve preostale žene se odvojeno sastaju sa porodicom neženje. Na kraju epizode, neženja zaprosi jednu od žena predstavljanjem završne ruže. U epizodi After the Final Rose koja odmah sledi, neženja, finalistkinja i drugoplasirana učestvuju u talk šou.

IZVOR: YT / Bachelor Nation on ABC

Autor: redportal.rs

#Bachelor

#neženja