Zbog ovog vlasničkog udela sledi mu velika kazna

Popularni fudbaler Zlatan Ibrahimović nedavno je potpisao novi ugovor sa italijanskim klubom Milan i spremao se da zakorači u 40. godinu zivota kao aktivni fudbaler italijanskog velikana.

Nakon skandala da mu je zabranjeno da dođe u Beograd na vakcinaciju, o čemu više možete saznati iz teksta ispod, usledio je još veći skandal koji slavnog fudbalera može da liši igračke karijere!

Prema pisanju Monda UEFA je pokrenula disciplinsku istragu o Zlatanu zbog navodnih finansijskih udela u kompaniji za klađenje.

Naime, Ibrahimović je vlasnik deonica jedne kladionice Bethard koja je prijavljena na Malti, što je zabranjeno profesionalnim fudbalerima.

Etički kodeksi FIFA i UEFA nalažu da fudbaleri koji nastupaju u ovim takmičenjima ne smeju da budu vlasnici udela kladioničarskih kompanija:

- U skladu sa Disciplinskim pravilnikom UEFA, imenovan je etički i disciplinski inspektor koji će sprovesti istragu o potencijalnom kršenju Disciplinskog pravilnika UEFA gospodina Zlatana Ibrahimovića zbog navodnog posedovanja finansijskog udela u kompaniji za klađenje. Dalje informacije o ovom događaju biće dostupne blagovremeno - navodi se u saopštenju UEFA.

IZVOR: TW / @SkySportsNews

Prema pravilma FIFA Zlatanu Ibrahimoviću zbog sukoba interesa preti kazna od 100.000 evra i maksimalna suspenzija od čak 3 godine zabrane bavljenja fudbalom, što automatski znači da bi 40-godišnji Šveđanin završio karijeru.

Autor: redportal.rs

#Kazna

#Milan

#fudbaler

#kladionice

#zabrana

#zlatan ibrahimović