Glumila je u Srećnim ljudima, Selo gori a baba se češlja...

Glumica Slavica Radulović (57), dugogodišnja članica ansambla Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, preminula je 24. aprila u Novom Sadu, saopštio je taj teatar, a prenosi Kurir!

Slavica Radulović rođena je u Kumanu kod Novog Bečeja 1964. godine. Diplomirala je glumu 1987. na Akademiji dramskih umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Petra Banićevića.

Prvi stalni glumački angažman imala je u pozorištu Marin Držić u Dubrovniku, potom u Narodnom pozorištu u Nišu, a od 1990. godine je članica ansambla Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu.

Na sceni kragujevačkog teatra odigrala je više od 30 uloga. Debitovala je u predstavi 1968, a među najznačajnije i najzapaženije ubrajaju se uloge Juce u predstavi Kir Janja, Regane u Kralju Liru, Lepe Kate u Ružičnjaku.

Foto: Facebook.com

Radulovićeva je i režirala i na scenu kragujevačkog teatra postavila je predstave Guska na mesecu Stevana Pešića i monodramu Dezmond Džona Mortimera. Za svoj rad višestruko je nagrađivana, između ostalog na Pozorišnim susretima Joakim Vujić a ponela je i godišnju nagradu Knjaževsko-srpskog teatra.

Na poziv Predsednika države Litvanije i Svetskog udruženja esperantista iz Roterdama, kao jedini predstavnik svoje zemlje na Svetskom kongresu esperantista u Vilnjusu u Litvaniji 2005. godine odigrala je predstavu Kako ubiti svoju suprugu na esperantu.

Igrala je i na televiziji, ostvarivši role u serijama Srećni ljudi, Selo gori a baba se češlja.

Autor: kurir.rs

#glumica

#preminula

#slavica radulovic