Gradi se i 25 vrtića

Grad Beograd kupuje 70.000 tableta za đake od 1. do 4. razreda, na kojima će već biti instalirani digitalni udžbenici koje će Grad nabaviti, kao i 6.500 laptop računara za njihove učitelje i nastavnike, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Nabavka je već u toku, i od 1. septembra svako dete od 1. do 4. razreda, i svi učitelji i nastavnici dobiće tablete, odnosno laptopove - rekao je Vesić za TV Pink.

Tablete će zaduživati roditelji u školama i moraće da ih vrate u ispravnom stanju. Vesić je rekao i da će Grad tokom maja, čim se u školama završi izbor udžbenika za 4. razred, kupiti za sve mlađe osnovce digitalne verzije udžbenika, koje će biti instalirane na tabletima. Kako je naveo, đaci će imati besplatan tablet sa karticom Telekoma i besplatnim vajfajem, dok Grad, Telekom i Ministarstvo prosvete, u međuvremenu, opremaju vajfajem svaku učionicu u gradu za decu od 1. do 4. razreda.

Većina škola je, kaže Vesić, opremljena internetom, ali ima još nekih gde to nije slučaj, ali od 1. septembra neće biti učionice bez interneta.

- Potpuno smo se opremili kada je reč o digitalnom obrazovanju - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je istakao i da je velika stvar koju grad radi - izgradnja 25 vrtića. Prema njegovim rečima, u ovom trenutku je izgrađeno ili se gradi 8 vrtića, između ostalih, u Ulici Miloja Zakića na Čukarici, u Novogradskoj u Zemunu, u Belom polju u Obrenovicu, na Bežanijskoj kosi…

- Sa tih 7 vrtića, to je 15 novih obdaništa, a plan je da sledeće godine započnemo još 10 novih - najavio je Vesić.

Autor: zelenaucionica.com / sputnik.rs

#grad Beograd

#nastavnici

#učenici

#učitelji

#vrtići

#škole