Epidemiološki brojevi ohrabrujući, ali i obavezujući

U današnjoj izjavi državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek ohrabrio je građane rečima da je, ukoliko očuvamo postojeći nivo discipline i vakcinacije, kraj agonije vrlo blizu.

Naime, on je istakao da brojke jesu sve bolje, ali da mere moraju još uvek da ostanu na snazi i poručuje građanima Srbije da izdrže još malo.

- Želim da poručim građanima Srbije da izdrže još malo. Još 2-3 meseca i blizu smo cilja. treba nam još opreza, epidemijske mere i masovna imunizacija - kaže Đerlek.

On je rekao da je država uradila veliki posao ne samo u nabavci vakcina, već i u samoj promociji vakcinacije, što je rezultiralo da se mnogi ljudi opuste što se tiče bezbednosti primanja vakcine.

Kao rezultat toga, u toku sledeće nedelje preći ćemo brojku od 2.000.000 vakcinisanih građana Srbije 1. dozom cepiva, prema tvrdnjama Mirsada Đerleka.

Ipak, kako naglašava, pojedini regioni Srbije ostaju masovno nevakcinisani, a time i vrlo rizični što se tiče širenja koronavirusa.

- Pre svega Tutin sa 6,9%, Novi Pazar sa nekih 12,5% vakcinisanih. Tu su nam i Lajkovac, Ljig i Mionica, gde sam bio sa ministarkom Obradović pre 2, 3 dana. Moramo što više razgovarati sa tim ljudima, jer su puni dezinformacija - zaključuje Đerlek.

Autor: redportal.rs

#đerlek merama

#đerlek mere

#đerlek vakcinacija

#đerlek vakcinaciji