Serbia open je dobio finaliste

Svetski reket broj 1 Novak Đoković izgubio je u polufinalu od Rusa Aslana Karaceva sa 2:1 u setovima.

Ovo im je bio 2. susret, nakon samo 2 meseca od duela u polufinalu Australijan opena kada je Đoković pobedio sa 3:0 u setovima i plasirao se u 9. finale u karijeri na ovom Grend slem turniru!

Ove subote na Serbia openu Rus mu se revanširao i eliminisao ga iz daljeg takmičenja i to na domaćem terenu.

Kako je ovo Rusu sezona karijere, on je posle pobede najboljim teniserom sveta izjavio da mu je to najbitnija pobeda u dosadašnjoj karijeri:

- Zadovoljan sam svojom igrom, ovo mi je definitivno najbitnija pobeda u karijeri. Sa ovakvim igračima morate da igrate agresivno. Sve vam vraća, dobro se kreće. Pokušavao sam da budem fokusiran čim sam stupio na teren. Dao sam 200 % sebe na ovom meču, igrao je dobro, ne daje vam besplatne poene. Tera vas da igrate, morate da budete usredsređeni sve vreme - istakao je Karacev i samouvereno dodao da je na teren kročio sa glavnim ciljem da savlada Novaka.

Foto: redportal.rs/M.V

Uporedio je Karacev polufinale u Melburnu sa današnjim mečom:

- Ovaj meč i meč iz Melburna ne mogu da se porede. Mislim da je tada imao 1 grešku u 2 seta, izgledalo je kao da sam igrao protiv zida. On je tada pobedio Medvedeva u finalu, mislim da to ne može da se poredi. Ovde je drugačija podloga - pojasnio je Rus.

Foto: redportal.rs/M.V

Karacev je otkrio da mu je glavni cilj da uđe u Top 20, a u nedelju ga očekuje borba za trofej na Serbia Openu.

- Pokušaću da se oporavim, ovde ima dobar ATP fizioterapeut, a odmoriću i u hotelu. Ipak, nema puno vremena za odmor, ali svi polufinalisti imaju iste uslove - završio je ruski teniser.

Ruski teniser trenutno je 28. na svetskoj teniskoj listi, a početkom godine zauzimao je 114. mesto. Preko kvalifikacija dospeo je do polufinala Australijan opena ove godine, a nakon Grend slema osvojio je turnir u Dubaiju.

U nedelju se takmiči za finale protiv Italijana Matee Beretinija i novčanu nagradu od 100.225 evra i 250 bodova!

Autor: redportal.rs

#Finale

#aslan karacev

#atp turnir

#novak djokovic

#serbia open