Srpski teniser je doživeo još 1 poraz na šljaci

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izgubio je od 28. tenisera sveta Rusa Aslana Karaceva sa 2:1 u setovima (7:5, 4:6, 6:4) nakon 3 sata i 25 minuta velike borbe!

Đoković je dobro počeo meč i poveo sa 3:0 u gemovima za samo 11 minuta, da bi Rus počeo da smanjuje zaostatak i dovede do izjednačenja na 3:3!

Srpski teniser bio je vidno nervozan , nije uspevao da drži balans, loše se kretao, smetalo mu je višak šljake na terenu zbog čega je više puta izražavao nezadovoljstvo!

Nakon pretrpljenog poraza i propuštenog finala na Serbia openu, sumirao je utiske na konferenciji za novinare:

- Čestitam Karacevu, odigrao je hrabro. Svaka mu čast, zaslužio je pobedu. Blo je uspona i padova u mojoj igri, imao sam i zdravstvenih problema poslednja 2 dana, ali to ne umanjuje njegove zasluge. Verovatno se neću sećati svih antologijskih poena sa ovog meča, jer sam izgubio. Nisam zadovoljan kako sam igrao, ali jesam borbom. Bio sam blizu, ali on je svaki put odigrao fenomenalno i hrabro i isplatilo mu se - rekao je Novak vidno razočaran. 

Foto: redportal.rs/M.V

Meč na Dorćolu je posmatrao i njegov sin Stefan i emotivno reagovao na svaki poen:

- Video sam da me je gledao, naravno. To mi je i davalo energiju i motivaciju. Ovo je verovatno prvi put da je odgledao ceo meč, ali nažalost nisam uspeo da pobedim. I ćerka je bila tu, kao i roditelji i braća, ali završnica sa moje strane nije bila idealna.

Đoković je potom analizirao meč:

- U nekim trenucima mi je nedostajala i sreća. Verovatno kada bih analizirao ceomeč, sve bi se svelo na 1 ili 2 udarca na ovom visokom nivou. To je sport, nekad sreća bude na vašoj strani, nekad ne. Ponavljam, Karacev je odigrao hrabro kad je trebalo. Rolan Garos mi je krajnji cilj na ovoj podlozi i nadam se da ću odigrati najbolje kad bude najbitnije. Želeo bih da nastupim u Beogradu i na narednom turniru koji se igra u maju, ali nisam siguran još da li ću igrati, potrudiću se.

Foto: redportal.rs/M.V

Dotakao se statistike i toga da je iskoristio tek 5 od čak 28 šansi za brejk:

- On je igrao brzo, onako kako zna. l ja sam dobro počeo, ali došlo je do padakoncentracije i fizičke spreme iz zdravstvenih razloga. To je neubičajeno zamene, uglavnom sam potpuno spreman, a u 3. setu sam imao vrtoglavicu. Igraoje precizno, odvažno i hrabro kad je trebalo. Ne mogu da planiram unapred nakojim turnirima ću igrati, mislim samo na gren slem turnire, videćemo kako ćebiti.

Foto: redportal.rs/M.V

Cilj mu je samo Rolan Garos:

- Nikad ne voliš da izgubiš kod kuće, ne osećam se dobro, bolno je. Istovremeno još jednom čestitam Karacevu. S moje strane, igrao sam na niskom nivou. Borio sam se, ali je u 3. setu bio bolji igrač u odlučujućim momentima. Rolan Garos mi je glavni fokus, treba da igram bolje ako mislim nešto da uradim. Preda mnom je mnogo rada. Razočaravajući kraj sedmice za mene na turniru kod kuće. Ali ipak, bila je dobra nedelja i uspešan turnir. Nadam se da ću za 4-5 nedelja opet igrati u Beogradu, ali Rolan Garos je glavni cilj - završio je Nole!

Za samo 2 meseca ovo je bio 2. susret Đokovića i Karaceva. Oba su se odigrala u polufinalu. Prvi put je slavio srpski teniser kada je u 3 seta Rusa poslao kući sa Australijan opena, a sada mu je ruski teniser uzvratio i revanširao se za poraz na Grend slemu.

U nastavku pogledajte sjajne momente koje je zabeležio objektiv Red portala tokom meča Novaka Đokovića!

Autor: redportal.rs

#aslan karacev

#novak djokovic

#serbia open

#tenis