Policija je sugrađane zamolila da pomognu ukoliko još nešto znaju o njemu

Devojčica stara 14 godina bila je meta silovanja kada je usred bela dana napadač odvukao u grmlje i silovao u parku u Viganu. Incident se dogodio u četvrtak popodne, dok je šetala na u parku.

Prestupnik je opisan kao belac, visok 1,82 cm, star oko 20 godina i zelenih očiju. Kaže se da ima južnjački naglasak i crnu tetovažu na desnoj strani vrata. Policija Mančestera je saopštila da je muškarac koji je napao između 16 i 17:30 sati imao na licu crnu zaštitnu masku, crnu duksericu sa kapuljačom i crnim trenerkama sa belim prugama, za džoging.

- O devojčici se sada brinu posebno obučeni službenici i psiholozi dok istražujemo ovaj zastrašujući napad. Naše misli su sa njom i njenom porodicom - rekao je policijski oficir Mark Keni.

- Pokazala je ogromnu hrabrost prepričavajući vrlo detaljno opis počinioca i nadamo se da će neko možda prepoznati opisanu osobu. Ovaj napad dogodio usred bela dana, a ima mnogo kuća i firmi duž ulica koje idu prema Vestlejg parku i poljima.

Policija proverava snimke sa nadzornih kamera kako bi im pomogli da uđu silovatelju u trag. Na tom mestu stoje konstantne policijske snage koji osiguravaju bezbednost građana.

Autor: espreso.rs / redportal.rs

#devojčica

#park

#potera

#silovana