Rus ima najviše ambicije

Ruski teniser Aslan Karacev uspeo je da se plasira u četvrtfinale Serbia Opena.

On je posle velike borbe savladao Slovenca Aljaza Bedenea sa 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 7:6), a u borbi za polufinale očekuje ga duel sa Italijanom Đanlukom Magerom.

- Igrao sam protiv njega na Australijan openu u 1. kolu, na drugačijoj podlozi. Pokušaću da se što bolje pripremim i fizički i mentalno - rekao je 28. teniser sveta.

Foto: serbiaopen.org

Pričao je i o potencijalnom susretu sa Novakom Đokovićem u polufinalu, u slučaju da obojica u petak ostvare trijumfe.

- Fokus mi je samo na narednom meču, protiv Magera, a videćemo da li ćemo se Novak i ja susresti - jasan je bio Rus, a dodao je da je sa Đokovićem uspeo malo da proćaska o Novakovoj akademiji.

Foto: redportal.rs/M.V

A onda je dao komentar i o navijačima Srbije:

- Bio bih presrećan kada bih ih sve video na tribinama, iako to nažalost nije moguće. Zahvaljujem se Srbima na podršci. Osećam se lepo u Srbiji, dopada mi se Beograd, poprilično je izgrađen u prethodnih nekoliko godina - završio je sjajni Rus!

Podsetimo, ukoliko Đoković i Karacev ostvare pobede u četvrtfinalu, sastaće se u polufinalu ovog ATP turnira u Beogradu.

To će biti njihov 2. susret u ovoj godini nakon polufinala na Australijan openu u kome je Srbin savladao Rusa sa 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:2). Karacev je bio najveća senzacija tog Grend slem turnira kada se kao 114. igrač sveta plasirao u polufinale!

Autor: serbiaopen.org / redportal.rs

#aslan karacev

#atp turnir

#beograd

#serbia open

#tenis