Predstavljao se kao špijun, imao 3 identiteta

Norbert Feher koji je poznat i pod imenima Igor Vaclavić ili Igor Rus, Igor Srbin proglašen je krivim u Španiji za trostruko ubistvo.

On je u Španiji ubio 2 policajca i 1 civila, a u Italiji ga sumnjiče za 2 ubistva tokom pljački. Proglašen je krivim za trostruko ubistvo koje je počinio 2017. godine u pokrajini Aragon, objavio je AFP, a prenosi Blic.rs

Feher je u januaru prošle godine u Španiji osuđen na 21 godinu zatvora zbog pokušaja dvostrukog ubistva. Naredne nedelje će se izreći nova kazna, a tužilaštvo očekuje doživotnu robiju.

Feher, koji je imao niz lažnih identiteta, predstavljajući se kao bivši vojni specijalac ili špijun, smatra se izuzetno opasnim, pošto je i u zatvoru napao 2 čuvara oštrim predmetom, a tokom suđenja bio je u specijalnom "staklenom kavezu“, boksu od neprobojnog pleksiglasa.

Pogledajte deo suđenja i stakleni kavez u kome je bio ovaj ubica srpskog porekla:

IZVOR: YT / Europa Press

On je imao i 3 identiteta, srpski, hrvatski i italijanski, a španski i italijanski mediji navode da su poslednja 2 lažna i da se u Italiju preselio iz Subotice 2006. godine.

Feher je posle optužnice za ubistva u Italiji, pobegao u Španiju. Italija je od Španije tražila njegovo izručenje zbog ubistava, ali su španske vlasti odlučile da mu se sudi u toj zemlji za više zločina, među kojima su ubistva, pokušaji ubistva, kriminalno udruživanje.

Autor: blic.rs

#Italija

#Srbin

#UBISTVO

#norbert feher

#spanija

#sudjenje