Lepe vesti dolaze sa juga

U vranjskom Zdravstvenom centru danas su uručene specijalizacije za još 21 mladog lekara, čime je broj lekara koji su u ovoj ustanovi specijalizirali porastao na 45. Ovo je izjavila direktorka ove ustanove Ljiljana Antić na svečanosti na kojoj su nove specijalizacije uručene.

Podsećajući da je rukovodstvo ovog Zdravstvenog centra uložilo puno truda da predstavnicima Ministarstva zdravlja predoči neophodnost upošljavanja mladog lekarskog kadra, doktorka Antić je istakla da nije došlo do toga vranjski zdravstveni sistem bi se suočio sa brojnim problemima.

- U 2018. godini u zasluženu penziju je otišlo 65 posto naših specijalizanata, a to je praktično značilo da će građani,ukoliko na njihovo mesto ne dođu novi, morati da odlaze specijalistima u nekim drugim zdravstvenim centrima - istakla je Antićeva i pozvala sve mlade lekare da se po završetku specijalizacija vrate u Vranje, kako bi lečili ljude iz Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja.

Sreću što se našla među lekarima koji su dobili specijalizaciju nije krila ni Lidija Stevanović, doktorka Hitne pomoći, koja je istakla da u ovoj službi radi već dve godine i da je tu zavolela urgentnu medicinu.

- Upravo iz ove oblasti sam i dobila specijalizaciju i to me još čini srećnijom. Izuzetno sam zadovoljna radom u službi Hitne pomoći i nadam se još boljim rezultatima - rekla je doktorka Stevanović.

Njena koleginica doktorka Maja Arsić koja je dobila specijalizaciju iz pedijatrije je takođe prezadovoljna svojim izborom, ali i činjenicom da je danas pored nje i veći broj mladih lekara od rukovodstva Zdravstvenog centra dobilo specijalizaciju.

Autor: Gordana Nastić

#Ljiljana Antić

#vranje

#zdravstveni centar