U izveštaju se navodi da se sumnja na napade direktnim snopovima neke vrste energetskog oružja

Ministarstvo odbrane SAD istražuje seriju događaja koji ukazuju da su američki vojnici na Bliskom istoku gađani nekom vrstom direktnih snopova usmerene energije od kojih vojnici razvijaju simptome slične gripu.

Ovo su za časopis Politiko potvrdila četiri oficira iz službi bezbednosti, dok su dvojica istakla da se radi o neobičnim simptomima koje su razvili vojnici koji su raspoređeni u Siriji. Po njihovim rečima, većina ovih incidenata se desila tokom prošle jeseni, a Pentagon na prvom mestu sumnja na Rusiju.

Zvaničnici iz Pentagona, međutim, su za Politiko rekli da nemaju nikakava saznanja da se ova vrsta napada desila vojnicima u Siriji.

Kada su u pitanju napadi snopovima energije, ta vrsta oružja je još uvek obavijena delom tajne, ali se smatra da se u tu svrhu mogu koristiti neke vrste lasera ili oružja baziranom na slanju mikrotalasa.

Prethodnih godina su neki od službenika zaposlenih u američkim ambasadama u Kubi, Kini i Rusiji dobijali slične simptome misterioznog porekla, a istraga je ukazivala da se verovatno radilo o nekoj vrsti oružja usmerene energije na bazi mikrotalasa.

Autor: redportal.rs

#Sirija

#američka vojska

#energetsko oružje

#rusija