Uručena povelja Počasni građanin Grada Banjaluka

BANJALUKA: Srpski državni vrh u poseti je Banjaluci. Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je na Svečanoj akademiji uručeno najveće gradsko priznanje Ključ Grada sa poveljom Počasni građanin Grada Banjaluka.

Ovo priznanje mu je uručeno povodom 22. aprila - Dana Grada Banjaluke i 76-godišnjice od oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svetskom ratu. Priznanje mu je dodelio predsednik Skupštine grada Mladen Ilić.

Povodom ovoga Vučić je rekao:

Mnogo vam hvala na ovom priznanju! Dobiti priznanje u gradu Petra Kočića, Veselina Masleše, svakako je jedno od najvećih koje sam ikada dobio. Tim priznanjem, i sam uz sve obaveze i odgovornosti, postajem Banjalučanin. Postajem deo grada, kraj večnog Vrbasa, i deo velike i slavne istorije. Biti Banjalučanin, znači i znati da je ovo grad svih! Grad kojeg su sagradile razlike, da bi postao grad bez razlika. Glavni grad, samo srce i temelj jedne kulture, tradicije, vere i jezika.
Posebno sam ponosan na činjenicu, da ste bez obzira na sve vaše razlike, jednoglasno doneli odluku da mi dodelite ovo priznanje. Banja Luka pokazuje da razlike mogu da žive zajedno, da stvaraju, grade, rastu i daju svima ono najbolje.
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / @buducnostsrbijeav

Autor: redportal.rs

#BANJALUKA

#Ključ Grada

#POVELJA

#Počasni građan9in Banjaluke

#Republika Srpska

#aleksandar vučić