Više puta udario zatvorenim pesnicama u predelu glave

BANJALUKA: Dvadesettrogodišnji Bogdan Vajukić iz Laktaša optužen je za teško ubistvo komšije Gojka Veselića (76), čije je telo nakon ubistva ubacio u bunar u mestu Koljani.

Protiv Vajukića je optužnicu podiglo Okružno tužilaštvo u Banjaluci, a potvrdio Okružni sud u ovom gradu.

Prema optužnici, zločin se desio 24. januara u periodu od 18.30 do 19.30, u mestu Koljani u kući ubijenog Veselića. Nakon verbalnog sukoba s oštećenim, Vajukić ga je fizički napao, više puta udario zatvorenim pesnicama u predelu glave i tela i prignječio ga u predelu prednje strane donje trećine grudnog koša i trbuha, pišu Nezavisne novine.

- Usled toga je došlo do poremećaja disanja zbog obostranog višestrukog preloma rebara, nagnječina tkiva pluća i rascepa prečage te sledstvenog prodora tankog creva u levu polovinu grudne duplje, zbog čega je nastupila smrt oštećenog - navodi se u optužnici.

Vajukić se narednog dana vratio u kuću oštećenog, gde je pronašao njegovo beživotno telo, te je, prema optužnici, s njega skinuo donji veš, nakon čega je telo bacio u bunar u dvorištu njegove porodične kuće.

Podsetimo, Vajukiću sudi u Okružnom sudu Banjaluka zbog razbojništva iz 2018. godine, koje se dogodilo u mestu Miloševci, kod Laktaša.

pročitajte još

TEŽAK UDES u Beogradu

Autor: Nezavisne novine

#BANJALUKA

#Bogdan Vajukić

#Gojko Veselić

#Laktaši