Uhapšenima određeno zadržavanje

U policijskoj akciji u Čačku zaplenjeno je oko 5 tona rezanog duvana i duvana u listu i uhapšeno 5 osoba. Osumnjičeni, koje su uhapsili pripadnici MUP-a u Čačku, u saradnji sa policijskim službenicima Beograda, Valjeva i Poreskom policijom, pripadaju organizovanoj grupi i oštetili su budžet Republike Srbije za oko 69 miliona dinara.

Prema pisanju Blica, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljen promet akciznih proizvoda uhapšeni su G. C. (1975), osumnjičen da je organizator ove kriminalne grupe, članovi I. M. (1975), M. M. (1973), A. S. (1991) i B. L. (1991).

Oni se terete da su od septembra prošle godine do trenutka hapšenja neovlašćeno organizovali nabavku i preradu rezanog duvana radi stavljanja u promet kupcima na teritoriji Republike Srbije, bez plaćanja akcize i pripadajućeg poreza.

Policija je, pored zaplenjenog duvana, u Mislođinu kod Obrenovca, pronašla proizvodni pogon za rezanje duvana i 9.600 evra. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

pročitajte još

TEŽAK UDES u Beogradu

Autor: blic.rs

#cacak

#duvan

#hapsenje

#kriminal

#policija