Nazvana po argentinskoj fudbalskoj zvezdi Lionelu Mesiju

Ujutro Aleksandra Dmitrijeva budi kućni ljubimac Mesi koji ga liže po vratu. Mesi voli da mu se češlja krzno i da se igra oko velike zelene mekane igračke. Mesi je zapravo muška puma.

- I on je vezan za mene kao i ja za njega. On je zaista član porodice i možda moj najbolji prijatelj ikad. - rekao je Dmitrijev.

Dmitriev i njegova supruga Marija, oboje psiholozi koji žive u zapadnom ruskom gradu Penza, kupili su Mesija pre pet godina iz zoološkog vrta u gradu. Nazvana po argentinskoj fudbalskoj zvezdi Lionelu Mesiju, egzotična mačka rođena je u zoološkom vrtu, a kasnije je prodata zoološkom vrtu.

IZVOR: YT / Reuters

Puma je bila tako lošeg zdravlja kada ga je par kupio da je jedva hodao. Morali su da ga nauče kako da trči i skače. Bilo je i pitanje uspostavljanja dominacije.

- Došlo je do ove podele sfera uticaja, ko je glavni u našoj porodici, ko ima poslednju reč. U tom trenutku smo sređivali vezu i na kraju sam pobedio - rekao je Dmitrijev.

Par je adaptirao svoju kuću da zadovolji Mesijeve potrebe, pretvarajući hodnik u njegovu jazbinu sa zidovima prekrivenim bambusom koji će mu služiti kao stubovi za grabanje. Mesi je popularan kod komšija i poznat na društvenim mrežama, milionima pratilaca na Jutjubu i Instagramu, nakon što je par počeo da objavljuje fotografije i video zapise iz svog života sa velikom mačkom.

Zbog svojih ranih zdravstvenih problema, Mesi je manji od prosečne pume i nikada nije pokazivao agresiju na ljude. Ali Dmitrijev zna opasnost koju njegov ljubimac može predstavljati.

- Ako živite s takvim grabežljivcem, napad je neizbežan. Pre ili kasnije, kada počne pubertet, on će procenjivati ko je glavni u kući i u ovoj situaciji će testirati vašu snagu - rekao je Dmitrijev.

Autor: redportal.rs

#Mesi

#Puma

#Rus

#mačka