Advokat Ivan Ninić izneo okolnosti smrti poznatog političara

Bezbednosno-informativna agencija danas je pustila u javnost određena dokumenta koja svedoče o uzrocima smrti Vladimira Cvijana.

Njih je od BIA zahtevao advokat Ivan Ninić, koji ih je nakon što ih je dobio sa javnošću podelio putem svog Tviter naloga.

IZVOR: TW / @INinic

Vladimir Cvijan preminuo je 5. januara 2018. godine, a kao uzrok smrti navodi se utapanje u Dunavu. Javnost nije bila upoznata sa njegovom smrću sve do pre nekoliko meseci, koliko traju spekulacije povodom okolnosti njegove smrti.

Cvijan je bio generalni sekretar predsednika Srbije Borisa Tadića, a nakon toga i član predsedništva SNS. Iz te stranke je istupio krajem 2013. godine, nakon sukoba sa rukovodstvom. Nakon toga opoziciono je delovao, osnovavši Republikansku partiju.

U dokumentima BIA stoji da se Cvijan u februaru 2015. godine preselio u SAD, gde je živeo i radio sve do oktobra 2017. godine, kada se, prema tvrdnjama koje stoje u ovim dokumentima, vratio u Beograd.

O njegovoj smrti, kako kažu dokumenti BIA, bili su obavešteni njegovi roditelji, koji su odlučili da o tome ne obaveste njegovu bivšu suprugu, kao ni širu javnost.

Autor: redportal.rs

#cvijan smrt

#cvijanova smrt

#okolnosti cvijan

#smrt cvijana