Cena njenog izlečenja iznosila je 2.500.000 evra

Sigurni smo da svi znate za malu Sofiju Makurljević koja je pre nešto više od godinu dana ujedinila Srbiju kao nikada do sad!

Njoj je sa samo 6 meseci ustanovljena smrtonosna bolest spinalna mišićna atrofija tipa 1. Lek za njeno izlečenje postoji, ali je najskuplji na svetu.

Cena njenog života iznosila je ogromnih 2.500.000 evra i za samo 3 meseca borbe za novac Srbija joj je pomogla da ode u Los Anđeles i bori se za svoj 1. korak!

Nakon 8 meseci terapije Sofija se vratila u Srbiju!

Zvanična Instagram stranica Za Sofijin prvi korak objavila je slike ovog malog anđela i obratila se pratiocima sledećim rečima:

- Pozdrav dragi ljudi, konačno se javljamo iz Beograda! 🙏❤ Nakon 8 meseci provedenih u Los Anđelesu, Sofijini rezultati su, hvala Bogu, stabilni i došlo je vreme da se vratimo kući. Sofija više nije na steroidima i nadamo se da više neće ni biti potrebe za njima. Svakako, ono što nas čeka i dalje su fizikalne i okupacione terapije, plivanje i mnogo, mnogo rada! Sofija je, hvala Bogu, mnogo bolje, ali borba je tek pred nama!

- Hvala vam svima što ste Sofiji pružili ovu neverovatnu priliku i što ste nas podržali kad ni sami nismo verovali da je sve ovo moguće. Beskrajno smo zahvalni svima koji su na bilo koji način učestvovali u našoj borbi! Uz Božiju pomoć, idemo dalje... 🙏❤ Sole vam svima šalje puno poljubaca i moli vas da posaljete poruku 973 na 3030 za njenog druga Gavrila @zagavrilovupobedu, koji vodi istu borbu! Hvala još jednom, dobri ljudi! 🙏❤ - stoji u opisu objave.

View this post on Instagram

A post shared by Za Sofijin prvi korak (@zasofijinprvikorak)

IZVOR: IG / @zasofijinprvikorak

Podsetimo, posle Sofije, Srbija je pomogla Lani, Minji i Oliveru da pobede ovu smrtonosnu bolest i imaju detinjstvo i život kakav svako zaslužuje.

Trenutno se prikuplja novac za malog Gavrila kome je potrebna još polovina od ukupne sume za ovaj lek kako bi bio opet srećna, zdrava beba koja može da diše, sedi, hoda, guta i obavlja sve funkcije neophodne za život.

Kako da pomognete malom Gavrilu, zbog koga se Srbija opet ujedinila, saznajte u tekstovima ispod:

Autor: redportal.rs

#Sofija Markuljević

#humanost

#izlečenje

#za sofijin prvi korak