Prvi intervju posle izgubljenih izbora

Bivši američki predsednik Donald Tramp dao je intervju Fox news-u, prvi posle izgubljenih izbora i izlaska iz Bele kuće. Tramp je naveo da ozbiljno razmišlja o svom povratku u Belu kuću.

Prema njegovim navodima, on danas ima veću popularnost nego dan pre izbora 2020. godine. To ga motiviše da krene u kampanju za sledeće izbore. Međutim, o pravnoj strani ozvaničenja kandidature još uvek ne želi da govori.

- Vrlo ozbiljno razmišljam da se kandidujem na izborima 2024. godine. Više nego ozbiljno. Veća mi je popularnost sada nego na dan uoči izbora. Niko od predsednika nema podršku kao ja - rekao je Tramp i otkrio zbog čega nije spreman da zvanično proglasi kandidaturu i krene u kampanju:

- S legalne i pravne strane još ne želim da razgovaram o tome. Ponosan sam na to što sam pomagao ljudima. Smanjio sam porez, pojeftinili su lekovi, osnovao sam Svemirske snage i izgradio delove zida na granici s Meksikom.

Tramp je potvrdio da će biti u kampanji Republikanske stranke na izborima za Kongres 2022. Istakao je da je on zaslužan za izgradnju 725 kilometara zida, od čega je većina rekonstruisana, dok je tokom njegove vladavine izgrađeno oko 160 kilometara nove barijere.

- Moja politika prema imigrantima je funkcionisala. Bajdenova politika ima razarajući efekat. Oni nama šalju ubice, dilere droge, trgovce ljudima, silovatelje i stvarno loše ljude. Šalju nam zatvorenike. Samo u martu je na meksičko-američkoj granici zatvoreno 170.000 imigranata, najviše još od 2006. godine - zaključio je Tramp.

Tramp je tokom vladavine ukinuo finansijsku pomoć za Gvatemalu, El Salvador i Honduras, kako bi ih ubedio da zaustave migraciju.  

Autor: redportal.rs

#2024

#Izbori

#Predsednik

#kandidatura

#tramp