Dopisivala se s njim zbog papira

Mlada devojka iz okoline Doboja ostala je bez 12.000 KM, ali i bez potencijalnog mladoženje sa kojim se dopisivala, a koji joj se predstavio kao vojnik iz SAD sa obećanjem da će je oženiti.

Kako prenose Nezavisne novine, nesuđena mlada sa osobom koja se predstavila kao vojnik, koji je trenutno u Siriji, dopisivala se neko vreme, a on joj je obećao brak i da će na njenu adresu poslati paket u kome su se navodno nalazili papiri koji su im potrebni za venčanje kao i veća količina novca.

Takođe joj je rekao da će to sve doneti njegov "agent" na kućnu adresu. Kako bi sve bilo uverljivo, čak joj je i uslikao nekakav paket na kojem su bile ispisane njena i navodno njegova adresa.

Mladoženjin "agent" rekao joj je da je stigao u Sarajevo i obavestio da je potrebno da mu putem Vestern uniona uplati 12.000 KM da plati carinu za paket, što je ona i učinila. Ubrzo je shvatila da je prevarena i ne samo da je ostala bez mladoženje, već i bez pozamašne svote novca.

O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obeležje krivičnog dela prevara.

Autor: nezavisne.com

#doboj

#mlada

#mladozenja

#novac

#prevara