Crvena Zvezda čeka stav UEFA

Svet već par dana potresa vest o formiranju novog elitnog fudbalskog takmičenja u Evropi, a povodom toga oglasio se i Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda.

On je saopštio da je najbolje sačekati reakcije zvanične Evrposke kuće fudbala povodom ove novonastale situacije koje će se znati posle kongresa UEFA.

- U kontaktu smo sa ljudima iz UEFA i Evropske klupske asocijacije, pratimo situaciju. Sacekaćemo da vidimo da li je ova odluka uopste primenjiva s obzirom da su fudbalski savezi Engleske, Francuske, Nemačke, Španije i Italije protiv formiranja Superlige. Tu se otvara mnogo pitanja sada. Sačekaćemo konačan stav UEFA po ovom pitanju, koja se takođe protivi formiranju Superlige. Danas počinje kongres UEFA, videćemo kakve će odluke biti donesene po ovom pitanju i kakvo alternativno rešenje ima UEFA. Tek posle toga možemo kao klub da kažemo nešto konkretnije - rekao je generalni direktor Crvene Zvezde.

Međutim, Terzić je bio malo otvoreniji, pa je saopštio svoj lični stav povodom ove situacije:

- Generalno sam protiv osnivanja Superlige Evrope, i kao klub ćemo se boriti protiv formiranja jer je ta liga zamišljena da bogati klubovi postanu još bogatiji, a svi ostali jos siromašniji. Produbljuje se ionako prevelik postojeći jaz medju klubovima. Sport gubi svoju suštinu, gubi fer plej. Crvena zvezda je bivši prvak Evrope i zbog postojećih finansijskih razlika već je platila veliki ceh u poslednjih 25 godina - dodao je Zvezdan Terzić.

Autor: redportal.rs

#Evropa

#Liga šampiona

#crvena zvezda

#superliga

#uefa

#zvezdan terzić