Njihove kosti pronađene u masovnoj grobnici, pomešane sa životinjskim

- Lice tzv. velike Albanije je lice Žute kuće, to je kidnapovanje i ubijanje nenaoružanih ljudi, žena, dece i staraca. Posebno dece i to, kao što vidimo, uopšte nije slučajno, kao što su, posle porodice Šutaković, pobijena deca u Goraždevcu, kao što su pobijeni žeteoci po polju Kosovu, kao što su pobijeni mnogi, koji su se vraćali da obiđu i isplaču se nad grobovima svojih predaka - rekao je vladika Joanikije na sahrani posmrtnih ostataka petočlane porodice Šutaković 10. septembra 2019, dvadeset godina nakon što im se izgubio svaki trag u rodnoj Đakovici.

Tada su živote izgubili: otac Nedeljko (63), majka Darinka (58), kćerka Aleksandra (17), sinovi Đorđe (15) i Radoman (10). 😥

Foto: Dan/Dan

Njihovi posmrtni ostaci zajedno sa posmrtnim ostacima bračnog para Petrović pronađeni su u masovnoj grobnici na periferiji Đakovice. Među ljudskim pronađene su i životinjske kosti.

- Porodica Nedeljka Šutakovića je bila siromašna, ali je bila za primer. Živeli su tiho, skromno i vredno. Nikome nisu naudili ni pre, ni tokom rata 1999. g. - rekao je za Barski portal Slaviša Stefanović, član Privremenog organa za Đakovicu.

Stefanović je za pomenuti portal dodao: - Aleksandar je bio đak generacije, a njegovim stopama su išli i mlađi Đorđe i 10-godišnji Radoman. Verovao je da ih neće dirati niko u njihovom stanu. Prevario se! 😥

IZVOR: YT / Novosti

Autor: redportal.rs

#Andrijevica

#Porodica Šutaković

#Zločini OVK

#Đakovica