Jedina uteha joj je 17-godišnja nećakinja

Vesna Popović, portparolka institucije ombudsmana za decu RS, za samo 2 nedelje ostala je bez porodice. Korona je pokosila njene roditelje i jedinog brata.

Dogodilo se to pre tačno godinu dana, ali Vesna ni danas nije u stanju da javno govori o ovom stravičnom iskustvu.

Njen brat je bio zdrav muškarac u ranim 50-im godinama, ozbiljno je shvatao koronu, čuvao je i sebe i roditelje, u bolnicu je otišao na svojim nogama… Do poslednjeg trena njegova sestra se nadala da će bar on preživeti.

Nedavno je Vesna obeležila tužnu godišnjicu, dala je pomen svojim najmilijima, ali još joj je teško da o tragediji govori za medije.

-Zaista ne mogu, sve me to još boli. Jedino mogu poručiti svojim sugrađanima: Čuvajte se, ljudi, nosite maske, ne rizikujte život i zdravlje. Ne želim da se ikada ikome desi ono što sam ja preživela - kaže Vesna za Srpska info.

Iako je godinama bila novinarka i zahvalna je na podršci, koju su joj u najtežim trenucima pružili prijatelji i kolege iz medija, ni za druge medijske kuće, kaže, nije pričala o tragediji koja je pokosila njene najbliže.

Danas živi sama, u banjalučkom naselju Budžak, u svojoj porodičnoj kući, iz koje je majku, oca i brata ispratila na put bez povratka.

Jedina uteha joj je nećakinja Mia Popović (17), kćerka jedinica njenog preminulog brata.

Iako je i devojčica bila sa njima u kući kada je korona harala domom Popovića, nju je, nekim čudom, zaraza zaobišla.

Poslednje reči Mijinog tate pre nego što su ga priključili na respirator bile su da je srećan da je što je njegova kćerkica, koju voli najviše na svetu, kovid negativna.

I za Vesnu se, testiranjem, ispostavilo da je kovid negativna, ali korona je ipak narušila i njeno zdravlje. I danas se bori sa posledicama tragedije koja ju je zadesila pre godinu dana.

Autor: Srpskainfo

#BANJALUKA

#Vesna Popović

#koronavirus