Belivuk je sve dokaze i tvrdnje Tužilaštva negirao i ispričao sasvim drugu priču.

Čovek koji intrigira javnost od hapšenja 4. feburara, Veljko Belivuk pojavio se pred Tužilaštvom i tom prilikom je saslušan.

Belivuk je sve dokaze i tvrdnje Tužilaštva negirao i ispričao sasvim drugu priču koja se ne pokalapa sa operativnim saznanjima policije niti sa finansijskom istragom koja je do sad utvrdila da je Belivuk na ilegalan način iznudom i šrvercom "zaradio" nekoliko desetina miliona evra.

Optuženi Belivuk je tvrdio da od imovine poseduje samo automobil iz 2016. marke škoda superb čije se registracije ne seća, da živi u ženinom stanu od 83 m2, da radi u podrumu pića i da ima mesečna primanja od 60.000 dinara mesečno.

Sagovonik Blica kaže da Belivuk priča neisitine i da ima velelepnu vilu na Zvezdari, ograđenu bedemima i brojnim kamerama, i da mnogo podseća na bazu nekadašnjeg "zemunskog klana" u Šilerovoj ulici u Zemunu. Sem te kuće na Zvezdari imao je više kuća po celoj Srbiji, koje su mu služile kao "štekovi". U poslednje vreme najčešće je bio u kući nadomak Pančeva.

Kada je upitan za krvična dela tri ubistva, iznude, otmice i trgovina drogom, Belivuk je kratko rekao da nije kriv i da će se do daljeg braniti ćutanjem.

Istraga protiv Velje Nevolje i 23 pripadnika grupe je u ovom negde na polovini, a rok za njeno okončanje je šest meseci. Do sada je saslušano oko 50 osoba, među kojima su i pojedini državni i policijski funkcioneri.

Autor: Blic / Redportal.rs

#bvelja nevolja

#klan

#kriminal

#vejko belivuk