U telefonu sekretara pronađene eksplicitne fotografije

Mediji su došli do velikog broja poruka koje je kancelar Sebastijan Kurc navodno razmenjivao sa bivšim sekretarom u ministarstvu finansija Tomasom Šmidom što je podstaklo brojne spekulacije o njihovom međusobnom odnosu.

Šmid je poslao poruku Sebastijanu Kurcu u kojoj traži da mu obeća da će na novom radnom mestu imati pravu moć, a ne samo ceremonijalnu ulogu.

- Dobijate sve što poželite - odgovorio mu je Kurc.

- Tako sam srećan... Volim svog kancelara - napisao mu je Šmid.

IZVOR: TW / @swagjazzswag

Izgleda da je njihova korespodencija bila veoma prisna, pa su pronađene i poruke sa poljupcima koje je kancelar navodno uputio sekretaru. Međutim, u telefonu Tomasa Šmida pronađeno je i oko 2.500 eksplicitnih fotografija.

U javnosti se već danima spekuliše šta je pisalo u porukama koje su otkrivene nakon što je, posle afere Ibica, nastavljena istraga i protiv ostalih članova Štraheove Slobodarske partije Austrije (FPO), ali i Narodne stranke Austrije (OVP) Sebastijana Kurca.

Šmidu je zaplenjen mobilni telefon, u kojem je prema pisanju Sueddeutsche navodno sve bilo obrisano, ali su forenzičari ipak uspeli da dođu do poruka, među kojima su i one koje razmenio sa kancelarom. Te poruke, kako navode mediji, trebalo bi da budu dokaz kako se "svako imenovanje završava u samom vrhu vlasti".

Tužilaštvo ispituje odakle su fotografije, ali se ispituje i kako su dokazi iz istrage procurili u javnost.

Autor: redportal.rs

#Austrija

#afera

#kancelar

#sebastijan kurc

#sms