Adresa svih zločina na Kosovu je Srbija
Adresa svih zločina na Kosovu je Srbija, ali još uvek nema pravde za srpske ratne zločine i srpski genocid. Naša je institucionalna i državna obaveza da uspostavimo pravdu. Jer mira i pomirenja ne može biti bez pravde.

Kako prenosi portal Kossev, ovo je jučerašnja izjava predsednika tzv. kosovske skupštine Gljauka Konjufca. A kako je izjavila i tzv. predsednica Kosova Vjosa Osmani - Kosovo namerava da tuži Srbiju za genocid.

Tokom jučerašnjeg dana Konjufca i Osmani su se sastali i sa Vasfije Krasnići-Gudman, poslanicom LVV, koje je i prva Albanka koje je javno istupila i svedočila o sebi kao o tzv. žrtvi silovanja tokom rata.

Gudman-Krasnići je na sastanku sa Osmani-Sidriu predložila da se na Kosovu 14. april, dan kada je ona, kako je javno svedočila, bila silovana u vreme kada je imala 16 godina, obeleži kao tzv. Dan preživelih od seksualnog nasilja tokom poslednjeg rata na Kosovu.

Predlog su podržali i Kojufca i Osmani.

Na ovom sastanku je još jednom istaknuto da tzv. Kosovo ima obavezu prema "žrtvama nasilja od strane srpskih snaga", te da je važno da se pravdi privedu ratni zločinci.

Osmani je ponovila da je, prema njenim tvrdnjama, "više od 20.000 žrtava seksualnog nasilja počinjenog od strane srpskog varvarskog režima", te da se treba "još glasnije govoriti o zločinima koje je počinila Srbija a koje još uvek negira".

pročitajte još

GRČKA PRIZNAJE KOSOVO!

Autor: kossev.info

#Genocid

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Osmani

#Srbija Genocid

#Zlogin Srbije

#silovanje