Bratstvo Manastira Tumane redovno donira velike količine novca različitim ustanovama, bolesnima, kao i svima kojima je on preko potreban 💕

Manastir Tumane poziva vernike na veliku svečanost u nedelju 16. maja 2021. godine. Obnovljenu manastirsku crkvu, osveštaće patrijarh Porfirije sa početkom u 8 i 30 časova.

Manastir Tumane poznat je naširoko po izuzetno velikim i lepim čudima isceljenja o kojima svedoče mnogi vernici. Mnogi bolesnici su svoj lek upravo našli u ovom manastiru.

I pored toga što su utehu i nadu mnogi verujući pronašli upravo u ovom manastiru, takođe je jako bitno spomenuti ko su i kakvi su ljudi koji su sabrani u bratstvu ovog manastira.

Reč je o humanim ljudima velikog srca koji nesebično pored molitvene podrške, veoma često pružaju i finansijsku. 💪

Bratstvo Manastira Tumane redovno donira velike količine novca različitim ustanovama, bolesnima, kao i svima kojima je on preko potreban.

Samo neke od njih su:

📍 Pomoć opštim bolnicama za kovid pacijente, kao i Domu za smeštaj odraslih lica Kulina i Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti Kovin. Ukupna vrednost donacije iznosila je dva miliona dinara.

📍 Bratstvo Manastira Tumane doniralo je Opštoj bolnici Požarevac četiri dekontaminatora vazduha, kao pomoć u borbi protiv koronavirusa.

📍 Takođe, obezbedili su četiri dekontaminatora vazduha gradskoj bolnici u Požarevcu u iznosu od 1.157.049.60 dinara.

📍 Učestvovali su i u donaciji za pomoć malom Gavrilu.

📍 Zahvaljujući doniranim sredstvima nabavljena je potrebna oprema za lečenje kovid bolesnika ali i drugih pacijenata ove medicinske ustanove koja pokriva sve opštine na teritoriji Braničevskog upravnog okruga.

Ovo su samo neke od mnogobrojnih uplata koje su otišle od ovih humanih ljudi.

- Ovaj gest bratstva manastira je znak ljubavi, brige i blagodarnosti narodu, koji je manastir Tumane obnovio. Neka ovo bude primer svima da, koliko mogu, brinu o svojim bližnjima u ime Gospodnje - izjavio je, tada, Dimitrije Plećević, iguman manastira Tumane.

Primite blagoslov našeg svetog patrijarha Porfirija upravo u ovom čudotvornom manastiru.

Budite deo duhovnog slavlja koje se priprema za 16. maj, uverite se sami u snagu molitve koja dolazi sa ovog "raja" na zemlji

Autor: A. A.