Prvi reket sveta izneo je svoje viđenje nakon teškog poraza

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doživeo je šokantan poraz na Masters turniru u Monte Karlu i prerano završio takmičenje.

On je za plasman u četvrtfinale izgubio od 33. tenisera sveta Britanca Danijela Evansa rezultatom 0:2 (4:6, 7:5).

U igri srpskog tenisera ništa nije funkcionisalo. Bio je potpuno van svog načina igre, bezvoljan, bez energije i bilo kakve reakcije na izgubljene poene koji su preokrenule meč.

Ovo je bio njegov 1. susret sa Britancem, koji nikada u svojoj karijeri nije pobedio nekog od 5 najboljih igrača sveta, a kamoli najboljeg na svetu. Ovo je njegov najveći uspeh u karijeri kao i 1. četvrtfinale na Masters turnirima koje će sigurno pamtiti ceo život.

Foto: printscreen sportklub.rs

Đoković je prerano eliminisan sa turnira u svom 2. gradu posle Beograda, a kako prenosi Blic nakon poraza Nole je izjavio:

- Najpre da kažem da je on zaslužio pobedu. Igrao je s većim kvalitetom, a i bolji je bio u odlučujućim momentima. Iskreno govoreći, ovo je bio 1 od mojih najgorih mečeva, bar koliko ja mogu da se setim, u poslednjih nekoliko godina. Osećao sam se odvratno na terenu, ukupno gledajući. Ništa nije funkcionisalo! To vam je jedan od onih dana - rekao je Nole, a zatim dodao:

- Prosto, bilo je ovo jedno očajno izdanje. Ne mogu nijednu jedinu pozitivnu stvar da izvučem iz ovog meča. Stvarno mi je ostao gorak osećaj kada sam na ovakav način napustio teren - rekao je srpski teniser vidno razočaran.

Ono što je takođe iznenađujuće je vest da je takmičenje u Monte Karlu završio i nemački teniser Aleksander Zverev sa kojim je Nole trebalo da igra četvrtfinale Masters turnira iz serije 1000.

Pogledajte poslednji poen koji je Đoković izgubio meč:

IZVOR: TW / @TennisTV

Autor: redportal.rs

#Poraz

#izjava

#masters turnir

#monte karlo

#novak djokovic

#tenis