Stigli prvi utisci o dizajnu

Ogromno je, uspravno postavljeno podseća na belu kulu. A tako i teži. Duplo je teža od četvorke i 30% veća od Microsoft Xbox X.

Veoma veoma je velika. Toliko velika da je kupcima savetovano da prvo razmisle gde mogu da je drže u svojoj kući pre no se odluče da je kupe.

Konzola je visoka 40cm, 26cm duboka, 10.3 cm široka i može se postaviti postrance. Naravno i ovde imate digital edition verziju bez disk čitača, što je čini nešto manjom, ali gledano kao celina zanemarljivo.

Novi X Box Series X je takođe veliki, ali ne kao Playstation 5.

IZVOR: TW / @2KInsiderr

SLIKA: Pređenje veličina. Playstation 5 dominira.

Kako stižu informacije od rivjuera koji su dobili svoje konzole pre vremena, mnogi savetuju da se ozbiljno reorganizuje prostor gde će se nalaziti. A mnogi su upotpunosti odbijeni njenom, kako navode, glomaznošću i nepraktičnošću.

Sam kvalitet izrade je vrhunski. Mat bela površina iskombinovana sa glossy crnom sredinom zaista odudara od svih prethodnih koncepata. Mat beli deo ima naboranu površinu na dodir, ako bliže pogledate videćete da je celom površinom prekrivena minijaturnim O, X, ◻, △ kao omaž prethodnim generacijama i kao mali easter egg.

Najbolje prosudite sami, ali jedno ostaje, konzola je najveća koju je ikada Sony napravio.

Autor: Andrew Griffin / redportal.rs

#Playstation 5

#Veličina

#X box Series X

#dizajn

#plejstejšn 5

#preview

#review