Odavanju počasti prisustvovali su predstavnici iz Udruženja Društvo Roma i njegova porodica

Ovog meseca obeleženo je 22 godine otkad je otpočela jedna od najvećih i najbitnijih bitaka srpske vojske - bitka za Košare. Bitka je počela 9. aprila artiljerijskim napadom koji je lažni i nakon čega je OVK krenuo pešadijom u napad. Na Košarama je poginulo 108 pripadnika Vojske Jugoslavije, među kojima je i Desimir Selimović kom je juče u selu Veliki Izvor, koji se nalazi u blizini Zaječara, odata počast.

Kako prenosi timocka.rs, ovom prilikom, predsednik Mesne zajednice Veliki Izvor izjavio je da je pokrenuta inicijativa da ulica u kojoj je živeo dobije ime po njemu, kao i da će spomen česma u čast poginulog junaka biti završena do juna ove godine.

- Kako bismo očuvali sećanje na našeg meštanina Desimira, koji je poginuo, MZ Veliki Izvor pokreće inicijativu da ulica u kojoj je živeo dobije naziv po njemu. Takođe, želimo da napravimo i jednu spomen česmu u njegovu čast - rekao je Neli Nikolić, predsednik Mesne zajednice Veliki Izvor.

Foto: Printscreen /timocka.rs

Desimiru Selimoviću počast su odali i predstavnici iz Udruženja Društvo Roma, kao i njegova porodica koji su položili vence na spomen ploču.

Autor: timocka.rs / redportal.rs

#Spomen česma

#Veliki izvor

#odavanje počasti

#zaječar