Jasna poruka Srbina

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo turnir u Monte Karlu, tako što je pobedio 19-godišnjeg italijanskog tenisera Janika Sineru sa 2:0 u setovima (6:4, 6:2) i obezbedio prolaz u naredno kolo.

Đoković je izašao na teren nakon 2 meseca pauze od osvajanja 9. titule na Australijan openu i ukupno 18. Grend slem trofeja u karijeri.

Da je ovo bio poseban dan za Đokovića, govori i detalj na patikama patikama koji ima posebnu simboliku.

Naime, srpski teniser je 8. marta postao jedini u istoriji tenisa koji je proveo čak 311 nedelja na teniskom tronu. Nole je 1. marta izjednačio broj nedelja na 1. mestu ATP liste sa Rodžerom Federerom, a zatim je sledeće nedelje ušao u istoriju svetskog tenisa!

Broj 311 je Novaku posebno vredan i zato ga je istakao na svojim patikama u kojima je danas upisao pobedu protiv nezgodnog italijana.

Pogledajte taj detalj:

IZVOR: TW / @tennis_gift

Prvi reket sveta je ovog ponedeljka upisao svoju 316. nedelju na svetskom vrhu i nema nameru da se zaustavi. 😎😎😎

Podsetimo, pre 3 godine Federer je bio broj 1. na svetu i bilo mu je potrebno da osvoji turnir u Haleu kako bi ostao na vrhu. Svi su bili sigurni da će Federer osvojiti titulu i postati 1. igrač u istoriji koji je došao do 311. nedelje na vrhu ATP, pa su mu pripremili i tortu.

Da je Švajcarac malo požurio, shvatio je odmah nakon poraza koji je usledio i stavio ga na 2. mesto svetske liste. Više o tome pročitajte u tekstu ispod:

Autor: redportal.rs

#311

#Pobeda

#monte karlo

#novak djokovic

#patike

#turnir