Albanci planiraju da naprave vojnu bazu u blizini severne Kosovske Mitrovice na brdu Crnuša.

Penzionisani general-pukovnik Ruske Federacije i doktor istorijskih nauka Leonid Grigorijevič Ivašov, je jedan od najpoznatijih i najuvaženijih geopolitičara. On predaje i budućim diplomatama na čuvenom Moskovskom državnom institutu međunarodnih odnosa. Leonid Grigorijevič Ivašov o američko- albanskim i rusko-srpskim odnosima kaže:

Amerikanci su stalno popuštali Albancima i pravili se da ne vide šta oni rade. Prisetimo se da je Medlin Olbrajt bila glavni srbomrzac, nije mogla, a ni danas ne može da smisli pravoslavne Slovene, pre svega Ruse i Srbe. Ona je i promovisala zlikovca Hašima Tačija

Albanci imaju nameru da prave vojnu bazu na Crnuši i za to su po rečima general-pukovnik Ivašova za Novosti Albanci dobili zeleno svetlo.

Opravdana je zabrinutost Srba zbog planova Albanaca da naprave vojnu bazu za svoje jedinice na brdu Crnuša nedaleko od severne Kosovske Mitrovice. Amerikanci su neiskreni kad kažu da je to autonomna odluka Albanaca sa Kosova. Kad bi neki američki pukovnik, da ne kažem general, ili važniji političar, rekao kosovskim Albancima da ne prave takvu bazu razgovora o tome više ne bi bilo.

Autor: Novosti.rs

#Amerika

#Kosovo i Metohija

#Srbija

#rusuja