Forbas je njegovo bogatstvo procenio na 3,3 milijarde evra

Najmlađi milijarder na svetu je Kevin David Leman, 18-godišnji tinejdžer iz Nemačke. Bogatstvo je nasledio od oca koji je bio suvlasnik poznatog lanca drogerija Dm.

List Forbas je njegovo bogatstvo procenio na 3,3 milijarde evra, a ažurirani podaci o bogatstvu milijardera širom sveta je objavljen u utorak.

Dm je vodeći lanac drogerija u Nemačkoj, a osnovan je 1974. godine. Prema podacima dostupnim na njihovoj web stranici, samo u Nemačkoj zapošljava više od 41.000 ljudi u 2.000 trgovina širom države.

Forbas tvrdi da ni Kevin David, kao ni njegov otac nisu aktivno uključeni u upravljanje ovom velikom kompanijom. Poslovni portal Biznis insajder je pokušao kontaktirati Lehmana za komentar, ali je komentar izostao.

Na drugom mestu po bogatstvu među najmlađim milijarderima je 24-godišnji Vang Zelong iz Kine koji ima bogatstvo vredno 1,5 millijardi dolara. Na trećem i četvrtom mestu su Norvežanke, sestre 24-godišnja Aleksandra i 25-godišnja Katarina Andresen koje imaju bogatstvo od po 1,4 milijarde dolara. Obe imaju udeo u vlasništvu u porodičnoj investicionoj kompaniji Ferd koja je vredna nekoliko milijardi dolara.

Forbas na svoju listu milijardera uvrštava samo one osobe čije bogatstvo premašuje više od milijardu dolara. Prema njihovim podacima, svet ima više od 2.775 milijardera odnosno ima ih više nego ikada prie.

Uprkos pandemiji koronavirusa njihovo bogatstvo je poraslo na 13 hiljada milijardi dolara u odnosu na prošlu godinu, piše Biznis insajder.

Autor: redportal.rs

#Dm drogerija

#bogatstvo

#miljarder

#tinejdžer