Pazite se! ❗❗❗❗❗❗❗🛑🛑🛑🛑

U poslednjih nekoliko godina bilo je više čudnih medicinskih slučajeva, koji su svi naglašavali potrebu za detaljnijim seksualnim obrazovanjem.

Jedna od takvih, koja nije često aktuelna, jeste anatomsko pitanje - da li postoji prostor između vagine i abdomena? Iako ovo nije neko pitanje koje bi iskočilo tokom bilo kakvog razgovora, znati odgovor na njega nije na odmet - posebno tokom oralnog seksa.

Žena u starosti od 24 godine, pojavila se u Urgentnom centru Univerziteta Stamford, nakon što je iskusila teške abdominalne bolove zajedno sa bolovim u grudima koji su trajali 6 sati. Bol je bio oštar, i pomerio se od malog stomaka ka grudima i krenuo da se širi. Osim bola, koji je bio gori ako je pokušala da se kreće, nije imala nikakvih drugih simptoma.

Međutim, nije ovo bio prvi put da joj se ovako nešto događa. Ponavljalo joj se to nekoliko puta, poslednji put pre 6 do 12 meseci. Nakon skeniranja stomaka i abdomena otkriven je vazduh. Odnosno pneumoperitoneum. Ovakve slučajeve može da izazove sve od ulcera do kancera creva. U velikom broju slučajeva komplikacije mogu dovesti do smrti i potrebna je hitna medicinska pomoć

Uprkos različitim testovima, nijedan uzrok nije otkriven i vazduh je postepeno bio apsorbovan od strane okolnog tkiva u abdomenu.

Nakon konstantnog ponavljanja, doktori su odlučili da pregledaju njenu istoriju seksualnih aktivnosti. Istog trena je otkriven uzrok - tokom oralnog seksa, parter bi je naduvao kao balon. Nalazi i ceo slučaj je objavljen u žurnalu Journal of Society of Laparoendoscopic Surgeons.

Kako se navodi u članku:

Pacijent nam je otkrio da je imala seksualni odnos, tokom čega je deo bilo i duvanje vazduha u vaginu- Što se dešavalo svaki put pre svake nove epizode pneumoperitoneuma. Svakoga puta, bolovi su počinjali četiri sata nakon seksualnog odnosa.

U sledećih nekoliko dana pacijent je nadgledan, dok se gas apsorbovao. Nakon toga je otpuštena iz bolnice uz savet da izbegava punjenje vagine vazduhom. 😄

Ona je bila neozleđena, ali to nije čest slučaj. Ovakvi problemi uglavnom nastaju tokom trudnoće i često se završavaju smrću.

Kunilingus (oralni seks) je čest tokom seksualnih odnosa. Tokom takvih aktivnosti, može se dogoditi da se vazduh upumpa u vaginu bilo ustima ili "drugim mehanizmima". Vazduh se probija do uterusa i odatle ide u abdomen - stvarajući pneumoperitoneum.

Autor: redportal.rs

#Abdomen

#Kunilingus

#Napumpao ženu

#Oralni seks

#medicina

#seks

#vagina