Centar za socijalnu zaštitu je dete odvojilo od biološke majke i predalo ga na brigu Domu Klasje u kom je dvomesečna devojčica umrla.

Centar za socijalnu zaštitu je dete nakon rođenja sredinom februara ove godine odvojilo od biološke majke i predalo ga na brigu Domu Klasje gde je dvomesečna devojčica umrla.

Majka preminule devojčice kaže:

Oduzeli su mi dete da mu ne naštetim, a umrlo je u njihovim rukama .

U utorak je prema nalogu osječkog Županijskog državnog odvjetništva u bolnici obavljena obdukcija, a konačni rezultati neće biti poznati još najmanje nedelju dana. Kako javlja izvor Jutranjeg lista potvrđeno je da preliminarni rezultati ukazuju na sumnju da je beba umrla od upale pluća.

Devojčica je oduzeta majci 11. feburara ove godine, a nakon nepunih mesec dana, 8. marta, devojčica je iz bolnice premeštena na odeljenje odojčadi Doma Klasje. Prema odluci Centra za socijalnu zaštitu beba je oduzeta jer se smatralo da za nju postoji opasnost zbog majčine neuredne terapije za dijabetes i rizičnih faktora samog deteta.

Otac devojčice je istakao:

Čitavo vreme se hvataju za tu prošlost i stalno je svuda citiraju, ne dajući nam priliku da se dokažemo kao roditelji. Nikako mi nije jasno kako to da se brinemo za šestero ostale dece i to možemo, a da bi moja supruga ugrozila život našeg sedmog deteta.

Kada su roditelji predzadnji put došli u posetu, 1. aprila, primetili su da dete kašlje i teško diše. Oni su skrenuli pažnju medicinskoj sestri rekavši joj da dete odvedu sutra kod pedijatra. O tom događaju otac još kaže:

Kada smo za dva dana ponovno došli, dete je još teže kašljalo, a sestra je rekla da je u pitanju prehlada te da nije bilo potrebe za pregledom. Te noći je beba umrla.

Autor: Jutarnji.hr

#dete

#hvatska

#osijek