Izgleda da su se malo zaboravile gde se tačno nalaze?

Grupa od 15 modela, među kojima se našlo i 8 ruskih državljanki, uhapšena je ovog vikenda u Dubaiju budući da su na mrežama procurele fotografije i video-snimci kako su stajale na balkonu hotela u kom su odsele - bez odeće.

Jasno, zakoni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima strogo zabranjuju ovakvo ponašanje, tako da bilo šta što se smatra za razvratno podilazi pod krivičnu odgovornost, a kažnjavaju se čak i oni koji dele ovakav sadržaj.

Foto: 4chan / Telegram/nepoznato

Povodom ovog slučaja oglasila se i lokalna policija na svom Tviter nalogu.

- Protiv uhapšenih je pokrenut postupak, tako da je njihov slučaj prosleđen Javnom tužilaštvu kako bi se postupak nastavio. Policija Dubaija upozorava da ovakva neprihvatljiva ponašanja ne predstavljaju vrednosti emiratskog društva - navodi se u saopštenju policije o ovom slučaju.

Kazna za ovakve prestupe je obično 6 meseci zatvora i oko 1.150 evra u lokalnoj valuti, mada se mnogi nadaju da će devojke biti pomilovane u periodu ramazana, što je ranije znalo da se desi u sličnim slučajevima.

Sudeći po pisanju Dejli mejla, devojke su se slikale za izraelski veb sajt, kao oblik načina da skrenu pažnju, međutim, fotografije njih na balkonu su brzo završile na mrežama što je izazvalo zgražavanje zvaničnika u UAE.

Da podsetimo, u ovoj zemlji je strogo zabranjeno i javno ljubljenje, pa čak i psovanje preko privatnih poruka. Ovo zadnje je postalo jasno jednoj britanskoj državljanki kada je u februaru ove godine opsovala prijateljicu s kojom je delila sobu u Dubaiju, i to ne usmeno već preko aplikacije WhatsApp. Zbog toga joj je bilo zabranjeno da napusti zemlju jer se to po lokalnim zakonima smatra sajber kriminalom, tako da je ova neimenovana Britanka uspela da se vrati kući tek nakon što su intervenisale ambasade Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država.

Reklo bi se da bi se da mnogi ljudi često nisu naročito upućeni u to gde tačno dolaze, ne samo kad je Dubai u pitanju, zar ne?

IZVOR: TW / @DubaiPoliceHQ

Autor: redportal.rs

#Dubai

#gole žene

#uhapšene