Prethodnih godina u gradu Zaječaru posađeno je oko 1.000 stabala i sadnica

Kako prenosi timočka.rs u Zaječaru je počela redovna akcija prolećne sadnje mladih sadnica koju sprovodi Javno komunalno preduzeće Timok- održavanje.

Pomoćnik direktora Javno komunalnog preduzeća Timok- održavanje Vice Lalić ove godine je u planu da se zasadi oko 300 sadnica, a da je prethodnih godina posađeno oko 1.000 stabala i sadnica.

- Aktivno smo i prethodnih godina radili na ozelenjavanju svih delova grada i mislim da su rezultati i više nego vidljivi. Ove godine ćemo, tokom proleća, zasaditi oko 300 sadnica. Trenutno su u toku radovi na ozelenjavanju prostora iza Nacionalne službe za zapošljavanje gde će biti zasađeno 30 sadnica ukrasnih šljiva i javora, a prostor će biti obogaćen i tujama. Nijedno stablo na području grada Zaječara nije posečeno zbog nečijeg hira ili samovolje, niti se može iseći ako komunalna inspekcija ne da dozvolu, ili se da procena da stablo nije bezbedno za okolinu. Ukupan broj stabala koja su posađena tokom prethodnih godina, zajedno sa ovim sadnicama koje ćemo zasaditki tokom proleća, je oko 1.000 - rekao je Lalić.

Autor: timočka.rs / redportal.rs

#Sađenje

#akcija

#grad

#zaječar