Pomaže prilikom jačanja imuniteta

Da li znate šta je kefir? Da li znate koliko može da poboljša vaše zdravlje ako unosite ovu namirnicu? Kada pročitate ovo, gotovo sigurno ćete ukucati na Guglu da još malo istražite, a posle verovatno i da kupite u prvoj prodavnici.

Kefir je kultivisano, fermentisano mlečno piće. Dolazi iz planinskog regiona koji deli Aziju i Evropu, a po ukusu je najpribližniji jogurtu.

Redovno konzumiranje je povezano sa dobrim krvnim pritiskom, ravnotežom holesterola i nivoom šećera u krvi. Takođe, fantastičan je izvor kalcijuma, a i bogat je probiotičkim bakterijama.

S obzirum da je bogat probiotičkim bakterijama, poboljšava varenje i uspostavlja ravnotežu u crevima. Pošto fermentacija pomaže da se laktoza razgradi, postoje navodi koji govore da kefir mogu da konzumiraju i oni koji nisu tolerantni na laktozu.

Kefir je napravljen od kravljeg mleka, pa je tako izvor kalcijuma i vitamina K, što je jako dobro za zdravlje vaših kostiju. Sa starenjem kvalitet kostiju opada, pa je tako veća šansa da dođe kod preloma. Bilo bi dobro da održite kvalitet kostiju, a kefir svakako može u tome da vam pomogne.

Ako želite da umanjite šansu da zakačite neki virus, potrebno je da poboljšate imuni sistem, a kefir pozitivno utiče na imuni sistem, tako da ga treba preventivno konzumirati.

Autor: Novosti magazin

#imuni sistem

#jogurt

#kefir

#mleko

#zdravlje