Priprema večere vas može obogatiti 🤔

Kodčakorn Tantivivatkul, iz Tajlanda, potrošila je 70 bahta (2,25 dolara) na morske puževe na lokalnoj pijaci za večeru. Ona je rezala puževe na sitne komade kada je u jednoj ljusci primetila okrugli narandžasti predmet. U početku je mislila da je to kamen. Međutim, šokirala se kada je saznala da je to zapravo Melo biser. Težak je 6 grama, prečnika 1,5 cm. U zavisnosti od kvaliteta, moglo bi vredeti bogatstvo, 14.000 dolara.

Kodchakorn je zajedno sa porodicom držala to u tajnosti, jer su se plašili da prodavac koji je prodao puževe može da zatraži da biser vrate. Pronašla ga je 30. januara, a 3 meseca kasnije izašla je u javnost i planira da ga proda kako bi pomogla majci oko medicinskih troškova.

View this post on Instagram

A post shared by NEWS REPORT (@newsreport_01)

IZVOR: IG / newsreport_01

- Pokazala sam ga svojoj majci, a ona je rekla da je to Melo biser i veoma vredan. Takođe smo gledali vesti na televiziji gde je jedan ribar prodao svoje bogatstvo - rekla je ona.

Nivat Tantivivatkul, Kodčakornov otac, rekao je da im je novac preko potreban jer je imao nesreću, a njegovoj ženi je potreban novac za lečenje raka. Zbog toga bi njihov račun za medicinu mogao koštati preko milion bata.

- Ne možemo više da čekamo. Sada smo očajni. Mojoj ženi je dijagnostikovan rak dok sam imao nesreću. Ovaj biser Melo jedina nam je nada da im pomognemo da pristupe boljem lečenju - rekao je on.

Kodčakorn Tantivivatkul je takođe rekla da se nada da će se nakon izlaska u javnost pojaviti kupac.

- Videla sam priče drugih ljudi koji su pronašli Melo bisere i mogli su ih prodati. Nadam se da ćemo moći učiniti isto jer će novac biti od velike pomoći.

View this post on Instagram

A post shared by Benjamin Guttery (@thirdcoastgems)

IZVOR: IG / thirdcoastgems

Autor: redportal.rs

#Melo biser

#Tajland

#morski puževi

#narandžasti biser