Ko je ko na tajnoj večeri srpske estrade?

Tajna večera ili Poslednja večera jedno je od najznačajnijih dela Leonarda da Vinčija, a smatra je jednim od najvećih svetskih umetničkih remek-dela. Slikana tehnikom freske, nastala je u periodu renesanse, verovatno od 1494. do 1498. godine.

Interesantno je da na ovoj slici Tajne večere, Juda sedi na istoj strani stola sa svim ostalima, isto kao i Isus Hristos i apostoli, za razliku od tradicionalnog prikazivanja kada sedi na njima suprotnoj strani.

Da Vinči, izgleda nije jedni, koji je sliku promenio u odnosnu na tradicionalnu formu. Ljudi na društvenim mrežama su je "doradili" na jedan domišljat način. Tako se na Tviteru pojavila slika Leonardove Tajne večere, sa likovima iz srpske estrade.

IZVOR: TW / @Mutav_plovak

Uporedili smo sliku sa originalom da vidimo ko je ko na tajnoj večeri srpske estrade. S leva nadesno: Maja Berović je Sv. Vartolomej; Goga Sekulić je Sv. Jakov Alefejev; Tanja Savić je Sv. Andrej; Inidra Radić je Juda; Dara Bubamara je Sv. Petar; Nataša Bekvalac Sv. Jovan; Ceca, naravno, Isus Hrsit; Seka Aleksić Sv. Toma; Jelena Karleuša Sv. Jakov Zavedejev; Ana Nikolić je Sv. Filip; Lepa Brena je Sv. Matej; Rada Manojlović je Sv. Tadej; Dragana Mirković je Sv. Simon Zilot.

Autor: redportal.rs

#Leonado da Vinči

#Srpska estrada

#Tajna večera