Tinejdžer oduševljen najboljim teniserom sveta

Prvi reket sveta Novak Đoković nije samo najbolji na terenu, već svakodnevno dokazuje svoju velikodušnost i potrebu da svakome pomogne.

Kao što smo ranije pisali, njega je putem Instagrama kontaktirao mladi Danac Hogler Rune koji je izrazio želju da trenira sa srpskim teniserom, na šta je Nole odmah pristao!

Zakazali su susret 2 dana kasnije i nakon odrađenog treninga mladi teniser, koji ima samo 17 godina, odmah se pohvalio na Instagramu zajedničkom slikom sa svojim idolom.

Više o tome pročitajte u tekstu ispod:

Kako prenosi Mondo tinejdžer, koji je rođen 2003. godine, kada je Đoković postao profesionalni teniser, podelio je svoje impresije kada su se utisci slegli:

- Svaki put kad treniram sa nekim iz top 10, budem žestoko inspirisan posle toga. Kada sam trenirao s Đokovićem, shvatio sam da on nije snažan samo u tenisu. On je najkompletniji teniser kojeg sam ikad video, i mentalno i fizički. Shvatio sam zašto toliko igrača nema uspeha kada treba da ga pobede - rekao je Danac, a zatim nastavio:

- Napustio sam teren u Monte Karlu jako inspirisan i zapisao sam gomilu stvari koje želim da unapredim u narednim nedeljama. Đoković mi je pokazao šta je potrebno da budem svetski broj 1. Nije to samo strast i dobar tenis, već mnogo više od toga. Mnogi igrači igraju tenis da postanu najbolji igrači sveta, ali da budu najbolji tako dugo kao Đoković, Federer i Nadal, to je nivo iznad.

Rune je trenutno 317. na svetu, a cilj mu je da se do kraja godine plasira u prvih 100. a u 2022. godini postane deo TOP 30 najboljih tenisera sveta.

Danac važi za veoma talenatovanog tenisera i nesumnjivo je da je pred njim blistava budućnost.

Autor: redportal.rs

#hogler rune

#monte karlo

#novak djokovic

#tenis

#trening