Reprezentativac Portugala želi da bude najbolji strelac

U toku je 1. deo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Kataru 2022. godine.

Srbija je odigrala prve 3 utakmice protiv Irske, Portugala i Azerbejdžana, a o utakmici protiv Portugala i najboljeg fudbalera sveta i dalje se priča.

Nakon što sudija nije video Ronaldov postignut gol u završnim minutima meča protiv naše selekcije, Ronaldo je vidno izrevoltiran bacio kapitensku traku i napustio teren. Više o tome možete saznati iz tekstova ispod:

Ronaldo je u septembru 2020. godine stigao do 100. gola u dresu reprezentacije Portugala i tako postao 1. Evropljanin sa trocifrenim golgeterskim učinkom.

Jedini ispred Ronalda je Ali Daei koji je na 149 utakmica postigao 109 golova u dresu Irana i on je jedina prepreka Ronaldu da postane najbolji strelac u istoriji portugalskog fudbala.

Sada je jasno da je jedan od razloga njegovog burnog reagovanja na meču protiv srpske selekcije želja za novim postignutim rekordom.

U jučerašnjem meču protiv Luksemburga upisao je svoj 103. gol u dresu reprezentacije od ukupno dosadašnjih 173 nastupa za Portugal.

Pogledajte sve golove na meču Luksemburga i Portugala:

IZVOR: YT / Sport Klub

Imao je Ronaldo i nezamislivi promašaj, zatim i gol iz ofsajda pri rezultatu 1:2 za Portugal:

IZVOR: YT / Sport Klub

Ronaldo je za portugalsku reprezentaciju debitovao sa 18 godina protiv Kazahstana u avgustu 2003. godine, a 1. gol je postigao naredne godine na Evropskom prvenstvu, i to u u porazu od Grčke od 2:1.

Nakon 3 odigrane utakmice u kvalifikacijama i pauze koja će trajati do septembra Srbija i Portugal su ostvarili 2 pobede i 1 remi, dok su ostali timovi odigrali 2 utakmice pa tako Luksemburg ima 1 pobedu i 1 poraz, a Irska i Azerbejdžan po 2 poraza.

pročitajte još

PIKSI kao ANTIĆ! ⚽

Autor: redportal.rs

#Golovi

#Portugal

#kristijano ronaldo

#rekord

#reprezentacija