Poništavaju se diplome Medicinskog fakulteta u Kragujevcu koje su izdavane Hrvatima i kosovskim Abancima.

Na Univerzitetu u Kragujevcu trenutno se proveravaju i poništavaju diplome Medicinskog fakulteta koje su izdavane državljanima Hrvatske, ali i kosovskim Abancima. Posle afere Indeks koja je, nažalost, obeležila ovaj Univerzitet, sada je razotkrivena skrivana ‘zaostavština’ i to Nebojše Arsenijevića, poznatijeg kao bahati rektor, teška oko milion evra.

Kako Blic saznaje, Arsenijević se za sada povezuje sa 61 falsifikovanom diplomom od kojih su 45 izdate hrvatskim državljanima, 14 kosovskim Albancima, a na spisku su i dve doktorske disertacije jedna lekaru u BiH i druga na Kosovu.

Foto: RAS SRBIJA/ N. RAUS

I, na početku, da li se sećate bahatog rektora iz Kragujevca? Čoveka koji je praktično vladao zdravstvom ovog grada. Ne samo što je bio sve što se može biti i dekan i rektor i direktor Kliničkog centra, već je godinama nesmetano gazdovao zapošljavajući familiju, otpuštajući samo jer mu neko nije po volji. Godinama je vređao, ponižavao, psovao. “Blic” je o ovom profesoru pisao skoro godinu dana razotkrivajući njegova nedela, a onda ga je smenio bivši ministar prosvete Mladen Šarčević.

Univerzitet u Кragujevcu potvrdio je da je već poništio 22 diplome izdate studentima iz Hrvatske. Reč je o medicinskim sestrama koje su nastavu pohađale u Puli, na studijskom programu za strukovne studije medicinskih sestara, a koji su u tom gradu izvodili Univerzitet u Zenici i Evropski centar za mir i razvoj (ECPD). Studije međutim, zabranjuje Ministarstvo prosvete Hrvatske.

Autor: Blic.rs

#Kragujevac

#Medicinski fakultet

#univerzitet