Zašto su 3 boda važna kao 1 protiv Portugala?

Fudbalska reprezentacija Srbije neće na startu kvalifikacija imati 9 bodova iz 3 utakmice, kako je ranije najavio selektor Stojković, ali može da ima 7 što je odličan rezultat. Da budemo iskreni i realni, kada je Piksi izjavio da Srbija ide na 9 bodova niko mu nije 100% verovao da je tako nešto ostvarivo, ali je cela nacija zadovoljna kako je Srbija izgledala protiv Republike Irske i Portugala.

Republika Irska je pobeđena posle preokreta, dok je malo falilo da i Portugal bude pobeđen takođe posle preokreta. Navijače najviše može da raduje pristup fudbalera koji im je godinama dovođen u pitanje, ali i karakter i vera u pobedu. Drugo poluvreme protiv Portugala je znak da Srbija može da igra moderan fudbali i da može da pobedi i najjače na svetu. Vera u sebe i vera u pobedu je ono što je nedostajalo. Upravo to će večeras protiv Azejrbejdžana biti na testu.

Srbija je veliki favorit, i vreme je da odigra kao favorit. Nema lakih utakmica, to se moglo videti i na nekim drugim mečevima kvalifikacija širom Evrope, ali favoriti pobeđuju. Srbija je večeras favorit i to treba da pokaže, jer bez 3 boda iz Bakua sve što je urađeno u prethodnim mečevima pašće u vodu. Zato je ovo ispit zrelosti.

Piksi će verovatno večeras izvesti promenjen sastav u odnosu na prethodni meč. Tadić je odigrao već 2 utakmice, kao i Dmitrović, Pavlović i Stefan Mitrović. Problem sa defanzivnom linijom je veći i zbog odsustva Milenkovića koji je dobio crveni karton u prošlom meču. Može se očekivati da Rajković večeras počne utakmicu, kao i Radonjić, Maksimović, Đuričić i Sergej Milinković-Savić.

Dok čekamo da utakmica počne da se podsetimo prethodnih mečeva Srbije:

IZVOR: YT / Fudbalski savez Srbije

IZVOR: YT / Fudbalski savez Srbije

pročitajte još

PIKSI kao ANTIĆ! ⚽

Autor: redportal.rs

#Baku

#Srbija

#azerbejdzan

#fudbal

#katar

#kvalifikacije

#svetsko prvenstvo