ISPRAVKA podnaslova: Svaka kuća nema mračne tajne 😲

RED portal objavio je 25.03.2021. godine tekst pod naslovom "Komšije otkrile šta se dešavalo u Lečićevoj VIKENDICi iz Ritopeka", međutim na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba sam naslov je ocenjen kao klikbejt. Tvrdnje da su komšije “otkrile mračne tajne” Lečićeve vikendice su ocenjene kao dezinformacija, budući da tako nešto komšije/nice čije su navodne izjave korišćene u tekstu nisu učinile. 

S obzirom na to, RED portal je ispravio naslov, podnaslov, i sporne tvrdnje u okviru teksta. 👇

Kuća u kojoj je silovao Branislav Lečić, prema rečima Danijele Štajnfeld, 7. maja 2012. nalazi se na obroncima Beograda u Ritopeku.

Ima oko 300 kvadrata, dvorište i okućnicu, a kupio ju je od kolege Bogdana Diklića pre desetak godina. Međutim, u razgovoru sa ljudima iz ovog kraja, moglo se zaključiti da mnogi i ne znaju da im je komšija.

Ipak, jedna gospođa, koja se predstavila kao Eva, pokazala je gde je Lečićev dom.

- To vam je ova ovde, sa visokom drvenom ogradom. Lepa, velika kuća. Nju je kupio od Diklića pre desetak godina. Stalno ga viđam, mislila sam čak i da se preselio tu - rekla je ona i dodala da ona tu živi skoro 4 decenije. Pamti i prošlog vlasnika.

- Dok je Bogdan Diklić bio vlasnik te kuće, stalno je dolazio kod nas na kaficu, sedeli smo u dvorištu. Dovodio je i svoju ćerkicu Sofiju. Lečić nije nikada bio, ali fin je i on. Tih i kulturan. Uglavnom ga viđam u kolima.

- Nikada ga nisam videla u ženskom društvu. Uvek je sam. Ranije je dolazila i njegova bivša žena Nina, i njihov sinčić dok je bio mali, ali otkad su se razveli nisu bili.

- Ma, to su gluposti. On je tih i miran čovek. Nikada ga nisam videla ni sa jednom ženom, a pogotovo nisam čula da su se dešavale takve stvari ovde. Mnoge se žrtve sada javljaju i pričaju šta im se desilo pre 10 godina - rekla je Lekina komšinica iz vikend naselja.

Međutim, komšija u prolazu je dobacio:

- Ma, svaka kuća krije neku mračnu tajnu, pa verovatno i njegova. Ko će ga znati šta se tu radilo, ali to nije moj posao. Volim ga i cenim kao glumca, ali ako je stvarno silovao tu mučenu devojku, onda treba da bude u zatvoru.

Autor: Pink.rs

#Branislav Lečić

#Ritopek

#komšije

#vikendica