Putin nije pristalica vakcinacija pred kamerama i zato neće biti objavljen snimak tog procesa

Ruski predsednik Vladimir Putin primio je u utorak prvu dozu vakcine protiv koronavirusa. Druga doza biće mu data za nekoliko nedelja.

Koju vakcinu protiv koronavirusa je primio ruski predsednik Putin zna samo on i njegov lekar, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Još sinoć smo saopštili da su sve 3 ruske vakcine apsolutno pouzdane, apsolutno efikasne i apsolutno bezbedne i zato nema nikakve razlike kojom se predsednik vakcinisao. Koju vakcinu je predsednik izabrao, znaju samo on i njegov lekar koji ga je vakcinisao - odgovorio je Peskov na pitanje novinara po kojem principu je Putin izabrao vakcinu.

Odgovarajući na pitanje da li će se predsednik odreći bilo kakvih navika nakon vakcinacije, portparol Kremlja je primetio:

Ne mogu vam reći, ali mislim da, naravno, svi izbegavaju neku vrstu intenzivne fizičke aktivnosti u prvim danima nakon vakcinacije.

Ranije je bilo saopšteno da Putin nije pristalica vakcinacija pred kamerama i zato neće biti objavljen snimak tog procesa. Kako je portparol Kremlja saopštio, ruski lider i bez toga dovoljno radi na propagandi vakcina.

- Predsednik već dosta toga čini na promovisanju vakcina. Što se tiče vakcinacije pred kamerama, on nikada nije bio pristalica toga, to mu se ne dopada - rekao je Peskov.

Autor: redportal.rs

#Vladimir Putin

#putin

#vakcinacija