Planom su predviđene vikend i kamp zone i zone za turizam i ugostiteljstvo

Posle jednomesečnog javnog uvida u Plan generalne regulacije Zavojsko jezero na Staroj planini, održana je otvorena sednica u Skupštini grada kojoj su, pored predstavnika lokalne samouprave kao naručioca izrade plana, predstavnika JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, prisustvovali i građani koji su imali primedbe na plan.

Prema rečima direktora JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviše Svilarova, na Plan generalne regulacije Zavojsko jezero stiglo je petnaestak primedbi.

- One se uglavnom odnose na proširenje građevinskih parcela. Većina primedbi će biti usvojena, a posle zasedanja komisije, plan se šalje nadležnom ministarstvu, a potom će se naći pred odbornicima Skupštine grada Pirota. Cilj Plana je stvaranje uslova za razvoj ovog staroplaninskog područja. To podrazumeva i ozakonjenje već izgrađenih objekata i dalju gradnju - kaže Svilarov.

Planom su predviđene vikend i kamp zone i zone za turizam i ugostiteljstvo.

Prema Planu generalne regulacije Zavojsko jezero, na velikoj površini biće zabranjena gradnja. Očekuje se da do polovine godine, ovaj plan bude pred odbornicima Skupštine Grada Pirota.

Autor: Zoran Panić

#pirot

#plan

#usvojene primedbe

#zavojsko jezero