Baka i stric pokušali da je izvuku

Do stravičnog požara u kući u ulici Cara Lazara br.135 u Kruševcu gde je stradala devojčica Ana Vasić (2017.) došlo je najverovatnije zbog kvarcne grejalice, nezvanično saznaju Novosti.

Sagovornici Novosti navode da je porodica posvedočila da je devojčica ostala sama u sobi, jer je njen brat po ocu zajedno sa suprugom i malim detetom otišao do prodavnice, dok je njena baka, otišla do obavi nuždu.

- U toj kući nema toaleta, baka je uzela nužnik i izašla nakratko, dok je devojčicin brat, koji sa porodicom takođe živi u toj sobi otišao do KTK prodavnice u istoj ulici - otkriva izvor Novosti.

Devojčica je, kako su ispričali, ostala sama kada je odjednom prvo nestala struja, a potom izbio veliki plamen.

Verovatno da je tu došlo do neke reakcije, jer je u sobi bila samo grejalica i jedino su se na nju grejali. Struju su sproveli preko produžnog kabla da bi imali svetlo i da se ugreju preko zime. Baka je pokušala da uđe u sobu koja je već bila zahvaćena vatrom, a došao je i stric sa ćebetom i pokušavao nešto da učini.

Spasa za dete, međutim, nije bilo. U pokušaju da ugase požar lakše su povređeni i članovi porodice, koji su zadobili opekotine.

I komšije su, kao što su pisale Novosti, probale da reaguju.

- Brat devojčice koja je stradala radi na “ugljaru” u Čitluku, mučio se da prehrani porodicu i kako svake nedelje dobija novac od tog rada, otišli su u nabavku - kaže sagovornik Novosti, dodajući da je porodica vrlo siromašna i da je jedva sastavljala kraj s krajem.

- To je veoma stara kuća. Ima karatavan. Ne čudi što je sve odmah planulo. Još pre 20 godina je utvrđeno da nije bezbedna za život.

Roditelji nesrećnog deteta rade u Francuskoj, pa su o njoj brinuli najbliži rođaci, brat sa svojom porodicom i baka, koja živi sa sinom. Prema informacijama iz Odeljenja za vanredne situacije, požar je izbio u 17.58, a likvidiran je u 20.50.

- Požarom je bila zahvaćena soba površine 20 kvadrata i deo tavanskog prostora iznad sobe-navode u Odeljenju.

- Intervenisali su pripadnici VSJ Kruševac, šest vatrogasaca-spasioca sa dva vatrogasna vozila. Prilikom gašenja požara, pronađeno je beživotno telo četvorogodišnje Ane Vasić. Intervencijom VSJ sprečeno je širenje požara na ostale prostorije.

Autor: novosti.rs

#Kruševac

#Požar

#devojčica

#tragedija