Mačo odmor ruskog predsednika i ministra odbrane

Ruski predsednik Vladimir Putin i ministar odbrane Sergej Šojgu provode ovaj vikend u jednom od regiona Sibira, gde imaju obiman program za posetu raznim zanimljivim mestima.

Po tajgi su se Putin i Šojgu vozili na ,"vezdehodu", transporteru na gusenicama ali su i peške šetali po snegu. Šojgu je ugostio svog predsednika i prijatelja u kući gde on u slobodno vreme rezbari u drvetu.

Retke dane odmora Putin voli da provodi u prirodi i tamo mu obično društvo pravi ministar Šojgu kao i bliski saradnici. U toku letnjih meseci, Putin i Šojgu u Sibirskim rekama idu u ribolov, a u tajgi sakuupljaju gljive.

Zahvaljujući fizičkim aktivnosti i bavljenju sportom Putin je sačuvao dobro zdravlje i ima veliku radnu energiju. On svakodnevno provodi u poslu najmanje po deset sati. Poznato je da Putin svakodnevno pliva u bazenu i vežba. Leti i zimi voli da bude u prirodi, kada mu to radni predsednički grafikon dopušta.

Putin je veliki propagator zdravog načina življenja. On ne pije ni ne puši. Za razliku od predhodnika Borisa Jeljcina, koji se nije štedeo i pićem je upropaštavao zdravlje, Putin i na službenim prijemima samo prisloni čašicu usnama, ali je nikada ne iskapi. Ponekad voli da popije kriglu piva, ali žestoka pića ne konzumira. Redovno se bavi sportom, zimi ide na skijanje i ponekad vodi svoje goste na olimpijska skijališta ,,Krasna Poljana", nedaleko od Sočija, gde su hotele gradili srpski građevinari.

IZVOR: YT / Telekanal Zvezda

Autor: redportal.rs

#Odmor

#Sergej Šojgu

#Vladimir Putin

#rusija

#sibir