Našle svoj novi dom 😍

U Beo zoo-vrtu nastavlja se briga i o životinjama kojima je potrebna zaštita. 💗 Naime, na svom zvaničnom Instagram nalogu objavili su da su zbrinuli 3 bebe veverice! 🐿🐿🐿

Naveli su da su pronađene u prirodi, a kako izgledaju, možete pogledati u postovima ispod 👇🏻:

View this post on Instagram

A post shared by Beo Zoo Vrt (@beozoovrt)

IZVOR: IG / @beozoovrt

View this post on Instagram

A post shared by viridisimus (@krikiovari)

IZVOR: IG / @krikiovari

Prema pisanju portala Artnit.net, neke od zanimljivosti o vevericama su:

😍 Prirodno stanište veverica su šume i mnoge žive na drveću. Ali one su veoma prilagodljive, i mogu da žive u različitim uslovima i nalaze se u gotovo svakom staništu na zemlji, pa i u modernim urbanim sredinama. Pošto su aktivne tokom dana i ne plaše se naročito ljudi, uobičajeno je da se vide i u urbanim i kultivisanim oblastima. Na primer, kako sakupljaju hranu iz kante za smeće ili kod hranilica za ptice.

😎 Veverice međusobno komuniciraju kroz različita oglašavanja i mirisne oznake. One takođe koriste repove kao signalni uređaj, trzaju ih kada su uznemirene da bi upozorile druge veverice na potencijalnu opasnost.

🤩 Mogu da skaču 10 puta više od dužine svoga tela. Imaju dobar vid, a mogu da nauče da kopiraju druge životinje, čak i ljude.

🤯 Kada je veverica uplašena i oseća da je u opasnosti, ona će u početku ostati nepokretna. Ako je na zemlji, popeće se na obližnje sugurno drvo. Ukoliko je već na drvetu, zaokružiće stablo, pritisniti ga nasuprot kore drveta i čvrsto ga držati svojim telom. Kako bi obmanula potencijalne predatore, ide neobičnim putanjama.

😀 Da bi opstale u hladnim zimskim mesecima, veverice skladište hranu za zimu.

Autor: redportal.rs

#Beo zoo-vrt

#Zoološki vrt

#beba veverica

#beograd

#veverica

#životinje